Over Ineke van Druten

Ineke van Druten werkt aan een landschap

Ineke is geboren in 1956 en opgegroeid in Slijk-Ewijk. Zij tekent en schildert al haar hele leven. Op latere leeftijd nam zij voor het eerst schilderles en daar ontdekte ze dat ze talent had. Er volgden allerlei verschillende cursussen en in 2011 won zij de Kunstprijs van de gemeente Overbetuwe.

‘Vroeger tekende en schilderde ik precies na wat ik zag, maar dankzij die cursussen leerde ik, naast verschillende technieken, ook om m’n eigen fantasie en gevoel te gebruiken. Op een bepaald moment vond ik het veel boeiender om daarmee te experimenteren. Ik ging ook sneller en meer suggestief werken. Momenteel heb ik er veel plezier in om intuïtief allerlei vormen op doek te ‘boetseren’ met acrylverf. Dat blijft een ontdekkingsreis in mezelf. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik in principe een landschapsschilder ben.

Het is erg leuk om anderen ook te leren tekenen en schilderen. Dat doe ik gevoelsmatig en met de kennis uit de cursussen die ik zelf gevolgd heb. Ik heb geen lerarenopleiding maar werkte altijd in de tuinbouw en in een drukkerij.

Ik durf te zeggen dat iedereen kan leren tekenen en schilderen en dat wil ik graag bewijzen.’

Schetsen